Az ásványi fahéj előnyei a bőrre

Plumps Skin

A fahéj – mind a reszelt, mind az illóolaj formákban – a bőr számára előnyös, mivel vér és tápanyagokat hoz a bőrfelületre, miközben segít a bőr szárazságában. Egy cikk a organicfacts.net-on arról számol be, hogy a fahéj segít a száraz pattanások megsegítésében és a viszkető fejbőr enyhítésében, de a legjobb, ha egy készítményben egy olajat vagy vazelinot használnak, ami mérsékelheti a fahéj kemény hatásait.

Fejbőr tisztító

A fahéj egy olyan fűszer, amely a bőr felszínére hozza a vért, ami kisebb mértékű duzzanatot és vérzést okoz. Három csepp fahéjas illóolaj, amely egy pár evőkanál vazelint vagy olívaolajat keverve alkalmazható finom vonalakra, hogy a bőrt kiszivárogják, és a vonalak kevésbé láthatók. A legjobb, ha elkerüljük a szem területét, mivel a fahéj égett, ha a szemébe kerül. Óvatosan alkalmazhatja a varjú lábára, távol a szemtől. Ez a keverék az ajkak felszívásában is hasznos, és a szájfény helyett használható.

Eczema kezelés

A fahéj segíthet a fejbőr tisztításában és táplálásában úgy, hogy exfoliánsként hat, és vérré tesz a fejbőrbe, és ezzel együtt oxigénnel táplálja a szőrtüszőket. Vegyünk 1 tk. Őrölt fahéj, és keverjük össze 1 evőkanál. Mézet és 1/4 csésze melegített olívaolajat, és alkalmazzuk a fejbőrre, majd erősen masszírozzuk a felvitel folyamán. Hagyja kb. 15 percig, majd mossa le a haját a normál samponnal. A fahéj stimulálja a fejbőrt.

Akne kezelés

Vannak, akik az ekcéma foltjaival megkönnyebbültek, 1 tk. A méz kevert 1 teáskanál. A fahéj és a tapadó felületek vékony rétegét alkalmazzák az érintett területeken. Ne használja ezt a készítményt gyermekeknél vagy az ekcéma tapaszján. Próbáljon ki egy kis vizsgálati területet és azonnal mossa le, ha a bőr túlságosan irritálódik. Egy héten belül eredményeket kell találnia a Earth Clinic.com cikkében leírtak szerint.

A fahéj segíthet megszabadulni az arcodtól vagy a pattanások hátterétől, mind a bőr kiszáradását, másrészt a vért és az oxigént a bőr felszínére hozza. Keverjünk 3 evőkanál. A méz 1 evőkanál. A fahéjat, és alkalmazza a paszta a pattanások és hagyja az egyik napról a másikra. Vagy egy vékony réteget alkalmazzon az arcra maszkként, és hagyja kb. 20 percig meleg vízzel történő öblítés előtt. A fahéj maszkok irritálhatják a bőrt, ezért nem szabad hetente egyszer használni.