Amlaktin lotion mellékhatások

Áttekintés

Az AmLactin lotion helyi hatóanyag, amely az aktív ammónium-laktátot tartalmazza. Ez a krém olyan bőrbetegségek kezelésére szolgál, amelyek száraz, pikkelyes bőrfoltokat okoznak a szervezetben. A betegeknek az orvosi szakemberrel folytatott megbeszéléseket az AmLactin bőrápoló mellékhatásairól meg kell fontolnia, mielőtt ezt a gyógyszert fel kívánja használni.

Égés vagy csípés

Az AmLactin lotion alkalmazása a bőrön égési vagy érzést okozhat a kezelés helyén, figyelmeztet Kaiser Permanente. Bár ezek az AmLactin lotion ezen mellékhatásai kellemetlenek lehetnek, átmenetiek és fokozatosan csökkennek néhány percen belül.

Szárazság vagy peeling

A kezelt bőrterület szokatlanul száraznak vagy irritálhatóvá válhat az AmLactin lotion kezelésénél, figyelmeztet a Drugs.com. A betegek észrevehetik, hogy a kezelt bőr elkezd elpirulni vagy hámozni. A bőr szárazsága viszketést okozhat a kezelt helyen. Kerülni kell a száraz vagy irritált bőr gyakori karcolódását a bőrfertőzés kialakulásának kockázatának csökkentése érdekében.

Bruising vagy Discoloration

Az AmLactin lotion alkalmazás helyén kialakuló bőr szokatlan véraláfutást, vörösödést vagy bőrelszíneződést okozhat, az RxList jelentések. A kezelt bőr sötétebb lehet, mint a kezeletlen bőr, ezt a mellékhatást hiperpigmentációnak nevezik. Azok a betegek, akiknek aggodalmaik vannak e mellékhatásokkal kapcsolatban, fokozott gondot kell fordulniuk az orvoshoz.

figyelmeztetések

Az AmLactin folyadék túlságosan érzékeny betegek általi helytelen használata allergiás reakciót okozhat. Az allergiás vagy anafilaxiás reakcióval járó jelek és tünetek közé tartoznak a bőrkiütés, az arc- vagy orális duzzanat és a légzési nehézség. Azok a betegek, akiknek az AmLactin lotion alkalmazása után ezeket a mellékhatásokat mutatták, sürgősségi orvosi ellátást igényelnek, hogy korlátozzák a további szövődmények kialakulását. A leégés veszélyének köszönhetően a kezelt területeket védje a napfénytől.