Allergiás gyógyszerek az alternaria tenuis gomba allergiájára

Áttekintés

A beltéri / kültéri gomba, például az Alternaria tenuis allergiás reakciója az év bármely szakában jelentkezhet. Mint az egyéb formáknak való kitettség, az Alternaria tenuis, más néven Alternaria alternata néven is ismert spórák belélegzése bizonyos embereknél szénanátha allergiát és asztmás tüneteket okoz. Az allergiás gyógyszerek enyhítik az orrfolyást és az orrot, viszketnek és tüsszentik az allergiás tüneteket a test különböző mechanizmusai révén. A mellékhatások és a megkönnyebbülés fokozata ingadozhat a betegtől a betegekig.

Az antihisztaminok

A nem vényes antihisztamin szemcseppek, folyadékok és orális gyógyszerek mérsékelt vagy akut allergiás tüneteket jelentenek. Ezek a gyógyszerek elnyomják a hisztamin által kiváltott gyulladást és folyadékot, amely a gombákban allergiás reakciók során felépül a nyálkahártyákban. A pulton keresztül elérhető Loratadine negatív mellékhatásokat eredményez. Egyéb OTC antihisztaminok, például a ceterizin és a difenhidramin szedáló tulajdonságokkal rendelkeznek. Mint az American Allergy, Asthma és Immunológiai Akadémia (AAAAI) megállapítja, hogy a napi egyszer vényköteles antihisztaminok, például a dezloratadin és a fexofenadin hatékony tünetellenőrzést kínálnak anélkül, hogy álmosságot okoznának.

dekongesztánsok

A dekongestáns allergiás gyógyszerek megfelelő mértékű szinuszmentességet biztosítanak, de emelik a vérnyomást, így rossz választásuk van a hypertoniás betegek számára. Mások számára a Mayo Clinic azt javasolja, hogy korlátozzák a dekongestáns dózisokat, amikor feltétlenül szükségesek. Bizonyos antihisztamin-formulák már tartalmaznak dekongestáns elemeket, ezért egyáltalán nem szabad egy önálló dekongestánsokat alkalmazni. Az önálló orrspray-k, mint például a oximetazolin, akár 3 napig egymás után javítják a szinusz tüneteit, de a hosszabb adagolás helyett növelheti a torlódást.

Cromolyn Nátrium

A cromolyn-nátrium nem olyan gyorsan vagy legfeljebb addig tart, amíg más típusú allergiás gyógyszerek, de a szelíd, over-the-counter orrspray készítői kevés mellékhatást jelentenek. A felnőttek és a 2 évesnél fiatalabb gyermekek használhatják a kromolin-nátriumot beltéri vagy kültéri allergiára gombákra. A University of Maryland Medical Center szerint a megfelelő és tartós adagolás enyhíti az allergia tüneteit a duzzanat, viszketés, orrfolyás és torlódás. A penész allergiás betegeknek el kell kezdeniük a cromolyn nátrium felvételét, mielőtt a szezonális gombás szintek felmászik.

Orr-kortikoszteroidok

Bár receptre van szükségük, az orr-kortikoszteroidok alternatív megoldásokat kínálnak az erős allergiás tünetek enyhítésére egész évben. Az AAAAI azt jelenti, hogy a betegek egyszerűen csak sok orr-szteroid spray-t vehetnek fel a kültéri öntőszezon alatt, vagy folyamatosan használhatják őket a tartós beltéri gomba allergia esetén. Az orális prednisolon kortikoszteroidok, az orálisan alkalmazott allergiás gyógyszerek (pl. A flunisolid és a flutikazon) potenciálisan súlyos mellékhatásai biztonságosan kezelhetik a kisgyermekeket. Számos különbözõ képlet mellett a betegeknek az orvos tanácsára kell támaszkodniuk, hogy kiválasszák a gyógyszerek megfelelõ erejét.