Agility gyakorlatok gyerekeknek

Carioca

Az “Erõs edzés és kondicionálás alapjai” (második kiadás) tankönyvében Baechle és Earle meghatározzák az agilitást, mint “a robbanásveszély fékezése, az irányváltás és a felgyorsulás”. A sportolók, mint a baseball, a kosárlabda, a labdarúgás, a labdarúgás, a softball és a röplabda sportolóknak sikeresnek kell lenniük. Ezért, mivel ezek mind népszerű ifjúsági sportok, a gyerekeknek arra kell ügyelniük, hogy javítsák agilitásukat. Számos gyakorlat van a gyerekek számára, akik ezt a célt elérhetik.

20-Yard Shuttle

Álljon fel egyenesen a térdével kissé meghajlítva, és a lábad a váll szélességével szemben. Kezdje el balra mozogni, ha a bal lábánál jobb lábát átlépi. Amint a jobb lábad eljut, lépj jobb lábad mögé a bal lábaddal. Miután a bal lábad eljutott, lépj a bal lábad mögé a jobb lábaddal. Végül lépjen jobb lábának a bal lábával. Ismételje meg ezt az eljárást, amíg el nem költözött 10 vagy több métert. Végezze el a mozgást jobbra is, az ellenkező lábmunkával.

20-Yard tér

Állítsd be a 20 yardos transzferet egy kezdő vonal jelölésével és 5 yarddal a jobb és bal oldali vonalra. Kezdje a lábával a kezdővonalon. Először, jobbra a sprintet, és érintse meg a sort a jobb kezével. Ezután forduljon balra és 10 yardot húzzon meg, hogy megérintse a vonalat a kezdővonal másik oldalán a bal kezével. Végül jobbra forduljon, és 5 yardot húzzon a kezdővonalon keresztül.

40-Yard Forward-Backpedal

Helyezzen négy kúpot, hogy egy négyzet alakú, 5 yardos szélekkel legyen. Indítsa el a tér bal hátsó kúpját. Sprint 5 yardot a másik kúpra a tér bal oldalán. Ezután 5 yardot kell jobbra forgatni a következő kúpra. Ezután 5 méterre a másik jobb oldali kúpra. Végül 5 yardot balra vissza a kezdő kúpra. Ne keverje át vagy érintse meg a lábát csavarás közben.

60-Yard Shuttle Sprint

Jelölje meg a kezdővonalat, az 5 yardos vonalat és a 10 yardos vonalat. Kezdje a startvonalat, és húzza az 5 yardos vonalat, majd indítsa vissza a startvonalat. Ezután húzzuk meg a 10 yardos vonalat, majd visszasétáljunk a kezdővonalhoz. Teljesítsd a fúrót azáltal, hogy az 5 yardos vonalra futsz, majd visszavágod a kezdővonalon.

Jelölje meg a kezdővonalat, az 5 yardos vonalat, a 10 yardos vonalat és a 15 yardos vonalat. Először az 5 yardos vonalat érintse meg, érintse meg mindkét kézzel, majd forduljon vissza és ugorjon vissza a kezdővonalra. Másodszor, érintse meg a kezdővonalat bármelyik kézzel, forduljon meg és a sprint a 10 yardi vonalhoz, érintse meg kézzel, majd fordítsa meg és ugorjon vissza a kezdővonalhoz. Végül érintse meg a kezdővonalat mindkét kézzel, forduljon a sprédhoz a 15 yardos vonalhoz, érintse meg kézzel, és fordítsa meg, majd végigvezesse a kezdővonalat.