A fekete liczika előnyei

Áttekintés

Az édesgyökér több, mint egy édesség aromája. Az évtizedek során az édesgyökér gyökereinek kivonatát, amelyből az aroma származik, a hagyományos orvoslásban használják, és ma számos gyógyászati ​​alkalmazásban továbbra is használatos. Valójában a szervezetre gyakorolt ​​lehetséges hatások miatt az édesgyökér cukorka nagyobb valószínűséggel ízesíthető az ánizs ízével.

Emésztőrendszeri rendellenességek

Az édesgyökér kivonat gyakran ajánlott a peptikus fekélyek kezelésére, és az antacidákkal együtt alkalmazva hasonló eredményeket is elérhet bizonyos vényköteles gyógyszereké. Az édesgyökér csökkentheti az emésztési zavar tüneteit, és hasznos lehet a gyomor-nyelőcső reflux rendellenesség, vagy a GERD kezelésében. Az édesgyökér-kivonatot néha a borsmenta és a kamilla együtt használják a gasztrointesztinális problémák enyhítésére.

Bőrkezelés

Az édesgyökér, mint gél vagy tejszín helyileg alkalmazható bőrbetegségek, például pikkelysömör és ekcéma kezelésére, a Maryland Medical Center szerint. A gyomorfekély és a vízzel kevert kivonat használható szájvízként a rákos sebek kezelésére.

Antivírus kezelés

Az édesgyökér vírusos fertőzések kezelésére alkalmazható, beleértve a herpes simplex vírust, a vírusos hepatitiset és a HIV-t. Jelenleg folyamatban van tanulmányok annak megállapítására, hogy a medvecukor, a karbenoxolon gyógyszerrel együtt alkalmazva segít-e a vírus szaporodásának és terjedésének megakadályozásában.

Felső légzőszervi kezelések

Az édesgyökér egyben expectorant és köhögéscsillapító, és régóta használják felső légúti betegségek, mint a torokgyulladás és a megfázás miatt köhögés, MedlinePlus szerint. Európában és Ázsiában a medvecukor kivonat közös összetevője a köhögés elleni gyógyszereknek.