A b-8-vitamin előnyei

B-8 vitamint láthatja a kiegészítők címkéin, de ennek az anyagnak az igazi neve inozit. Mivel az inozitol többféle formában létezik, találkozhat olyan nevekkel is, mint a myo-inozitol és az inozitol-hexafoszfát, vagy az IP6. A növényeket fitinsav formájában is megtalálják. Az Inositol hozzájárul a sejtek normális működéséhez egész testében, és ígéretet ígér rák, bizonyos pszichés rendellenességek és policisztás petefészek szindróma kezelésére.

Az inozitol áttekintése

Az inozit a glükóz egy olyan formája, amely segíti a máj folyamatát a zsírban és az izmokat és az idegeket. Ugyancsak érinti a neurotranszmittereket, amelyek az idegi impulzusokat közvetítő vegyi anyagok. A membrán részeként, amely minden sejtet magába zár, az inozitol befolyásolja a sejtek teljesítményét. Az inozitol-hexafoszfát formájában közvetítőként működik a sejtek között, és specifikus funkciókat vált ki. A szervezet inozitot termel, de azt is megkapja, hogy eszik babot, diót, teljes gabonát, sárgadinnyét és citrusféléket. Az ajánlott napi bevitelt nem állapították meg, azonban a Wisconsin Egyetem szerint a tipikus kiegészítő dózis 12-18 gramm naponta kétszer vagy háromszor.

A rák megelőzése és kezelése

Laboratóriumi vizsgálatokban az inozitol potenciálisan képes megállítani a rákos sejtek növekedését. 2013 decemberében a “International Journal of Molecular Sciences” beszámolt arról, hogy a rizsbőrben lévő inozitol-hexafoszfát elszíneződött a vastagbélrákos sejtekben. Egy korábbi laboratóriumi vizsgálat azt is kimutatta, hogy a rizsbaktéri herbicid gátolta a rákos sejtek növekedését, a “Malaysian Journal of Nutrition” 2011. decemberi számában. Egy embert érintő tanulmányt a “Journal of Kísérleti és klinikai rákkutatás. “A kutatók szerint az inozitol és inozitol-hexafoszfát kombinációja segített enyhíteni a mellrák kemoterápiát kapó nők által tapasztalt mellékhatásokat.

Lehetséges pszichológiai rendellenességek kezelésére

Az inozitol befolyásolja az agyában lévő idegek rendelkezésére álló szerotonin mennyiségét. Mivel a szerotonin neurotranszmitter, amely szabályozza a hangulatot, a kutatók tanulmányozták az inozitol potenciálját pszichés betegségek, például depresszió, bipoláris rendellenesség és pánikbetegség kezelésére. A tanulmányok vegyes eredményeket produkáltak, az inozitol néha enyhítette a tüneteket, és más időkben nem mutatott hatást a New York-i Egyetem szerint. Az “Emberi Pszichofarmakológia” 2014. januári számában végzett vizsgálat szerint az inozit nem javította jelentősen a depresszió, a szorongás és a rögeszmés-kényszeres betegségek tüneteit. Azonban a premenstruális dysphoricus betegséghez társuló depresszióval szembeni jobb hatékonyságot mutatott.

Távolítsuk el a policisztás ovárium szindrómát

A policisztás petefészek-szindróma vagy a PCOS hormonális egyensúlyhiány a nőknél a férfi hormonok fokozott termelésével jellemezhető. A PCOS-n szenvedő nők súlygyarapodást, szabálytalan menstruációs ciklusokat, meddőséget és cisztákat tapasztalnak petefészkükben. Sok nőnek is magas az inzulinja a vérben. Számos tanulmány mutat inozitot a segítségemre az ovuláció gyakoriságának növelésével és a súlycsökkenés támogatásával kapcsolatban, jelentette a New York University. Az “Európai orvosi és farmakológiai kutatások” című, 2012. májusi számában közzétett tanulmány szerint a PCO-n túlsúlyos nők első kezelésének ajánlása a myo-inozit és a D-chiroinositol kombinációja.