Van-e vitamin-kezelés a sötét karikáknál a szem alatt?

K-vitamin

Ne engedje, hogy a szeme alatt sötét karikák pusztítsanak a megjelenésedre. A Mayo Klinika a sötét karikákat úgy határozza meg, mint a szemek alatt kerek, egyenletes pigmentációs területeket. Bármi legyen is az oka, vannak módok a harcra. Próbálj meg többet aludni, több vizet itni, rendszeresen gyakorolni, egészségesebb étrendet fogyasztani vagy otthoni jogorvoslatokat használni. Egy másik módja a szemcseppek elhárítására vagy a sötét ciklusok kezelésére a vitaminok használata.

E-vitamin

A K-vitamint felfedezte Henrik Dam, miközben 1930 és 1933 között a csirkék vérzéses betegségét tanulmányozta. A K-vitamin zsíroldható vitamin, amely segít a véralvadásban. A K-vitamin megakadályozza, hogy a bőr sötétebbé váljon, a Bukisa.com szerint a vékony bőr alatt lévő apró edények megakadályozásával. A K-vitamint helyi és vényköteles krémekhez adják a sötét karikák csökkentésére. A K vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a spenót, a káposzta, a brokkoli, az avokádók és a káposzta.

C vitamin

Az E-vitamin zsíroldható vitamin és erős antioxidáns forrása, amely védi a sejtszöveteket a szabadgyököktől, a környezeti szennyező anyagoktól és a nap ultraibolya sugaraitól. Az E-vitamin-kapszulák alkalmazhatók sötét karikák kezelésére a szem alatt. Mossa le és szárítsa meg az arcát. Vágja le az E-vitamin-kapszula csúcsát, és ujjaival vagy Q-hegyével vigye fel a folyékony E-vitamint a szem alatt. Ez megnyugtatja, hidratálja és dolgozik, hogy meggyógyítsa a sötét karikákat a szem alatt. Az E vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartozik a hal, a tojás, a tej, a diófélék és a növényi olajok.

A C-vitamin vagy aszkorbinsav vízoldható vitamin. Hatékony antioxidáns, amely elősegíti a szövetek növekedését és javítását, valamint kollagén termelését a bőrfiatalításhoz. A topikális C-vitamin instabil, a Bukisa.com szerint. Van egyfajta C-vitamin, L-aszkorbinsav, amelyet K-vitaminnal kombinálunk egyes szemhéjakkal, hogy a szem alatti sötét karikákat kezeljük. A C-vitaminban gazdag ételek közé tartozik a káposzta, karfiol, spenót, limes, citrom és guavák.