Tevékenységek a depressziós emberek számára

Áttekintés

A depresszió egy gyengeséges mentális betegség, amely az embereket szociálisan és foglalkozásszerűen érinti. A depresszió tünetei közé tartozik a szomorúság és ingerlékenység érzése, az öngyilkosság gondolata, az étkezés és az alvás problémái, a baj koncentrálása és a fáradtság. Ezeknek a tüneteknek a kezelése túlterhelő és frusztráló lehet, de olyan tevékenységek végrehajtása, amelyek javítják a depressziót, létfontosságú a legyőzéshez.

Támogatás

A Helpguide.org jelentése szerint az egészséges kapcsolatok fenntartása és a barátok és a családtagok támogatása segít csökkenteni a depresszió tüneteit és megőrizni a tünetek visszatérését. Fontos, hogy közeli barátok és családtagok ismerjék a depresszióval kapcsolatos küzdelmeket. Tájékozódjon a tünetekről, hogy segítsenek észrevenni, mikor depressziósak vagyunk. Ünnepeljük az időt barátainkkal és családtagjainkkal, és ragaszkodjunk hozzá. Amikor valaki depressziós, nehéz lesz kijutni az ágyból, és vigyázni magára. Ha időt tervez a barátaival és családjával, akkor nagyobb valószínűséggel halad át, és egészségesebb lesz. Hozzon létre heti egy ebédidőt a legjobb barátjával, szombat esténként menjen el a filmben az unokatestvére, és vegye fel a munkatársát a meghívásra, hogy sétáljon az ebédszünet során.

Klub vagy osztályok

Menj ki a házból, és ismerkedj meg új emberekkel, csatlakozva egy új klubhoz vagy osztályhoz. Mindig is szerette volna megtanulni, hogyan főzni finom vacsorákat? Kérje meg a barátját, hogy csatlakozzon hozzánk az olasz főzőtanfolyamokon. Ha szeretsz olvasni, létrehozni egy könyvklubot vagy csatlakozni egyet. Ha táncórákat szeretne tennie, de soha nem jutott hozzá hozzá, jelentkezzen be. Fontos az emberek számára, akik depressziósak, hogy megakadályozzák magukat, hogy kölcsönhatásba lépjenek az emberekkel, és kijussanak a házból.

Gyakorlat

A Mayo Klinika szerint a gyakorlatok csökkentik a depresszió tüneteit, és egyesek azt mondják, hogy többet segítenek nekik, mint az antidepresszánsok. Válassz egy olyan tevékenységet, amelyet szeretsz, és hogy legalább hetente háromszor hajtsd végre. Kérje meg a barátját, hogy tegye meg veled, ha szüksége van valakire, akit felelősségre vonnak. Egyesítheted egy új osztályt a testmozgással egy aerobik, beltéri kerékpározás vagy jóga osztályba való bekapcsolódással. Rengeteg lehetőség van a testmozgásra, még akkor is, ha nem akarja elhagyni otthonát. Vegyen egy edzés DVD-t, és ne hagyja magát televíziót nézni, amíg ki nem dolgoztál.

Stresszcsökkentők

A depressziós embereknek szükségük van a stressz csökkentésére, amikor elkezdenek érezni túlterheltek. Meg kell tanulniuk, hogyan kell megbirkózni a stressz egészséges módon. Ehhez valakinek tudnia kell, hogyan csökkentheti a stresszt. Vegyünk néhány percet, hogy írjunk legalább öt olyan módszert, amelyek segítségével rendszeresen csökkentheti a stressz és a depresszió tüneteit. Például vegyen egy pezsgőfürdőt, olvasson egy romantikus regényt vagy sétáljon kutyájával a stressz csökkentése érdekében. Írja le azokat a dolgokat, amelyek az Ön számára működnek, és próbáljon legalább egy dolgot csinálni a listán minden nap.