Testszőrnövekedés-gátlók

Vaniqát

Ha a haj növekedése nemkívánatos helyeken történik, érdemes lehet csökkenteni vagy leállítani. A lézeres szőrtelenítés lehet a legjobb megoldás, azonban a lézeres kezelések költségmegtakarítóak lehetnek. A gyantázást és a borotválkozást rendszeresen kell elvégezni, ezért fontolja meg a hajnövekedés-gátló krémek kipróbálását. Bár ezek a krémek nem távolítják el a hajat véglegesen, elrettenthetik növekedését, és gyakran a leginkább a többi szőrtelenítés módszerével együtt működnek. Beszéljen kezelőorvosával vagy bőrgyógyászával, mielőtt megpróbálna egy hajnövekedést gátló anyagot.

Kalo

A Vaniqa jelenleg az egyetlen hajnövekedésgátló termék, amelyet az FDA hagy jóvá az arcszőr növekedés csökkentésében. Tartalmaz eflornitint, egy összetevőt, amelyről klinikailag kimutatták, hogy megváltoztatja az arcszőr növekedését. Az Európai Journal of Dermatology című tanulmány közzétett egy tanulmányt, amely négy hónapon keresztül 11,5 százalék eflornitint tartalmazó krémet használt. Azok a nők, akik ezt a krémet használják, az arcszőrzet, a hajhossz és a hajnövekedés mértékének csökkenését tűzték ki hónapoktól 1-4-ig, a Vaniqa 13,9 százalékos elflornitint tartalmaz, ami segít csökkenteni az arcszőrzet növekedését. A vállalat azt állítja, hogy a Vaniqa nem fogja megállítani az arcszőrzet növekedését, azonban ha más szőrtelenítéssel is alkalmazzák, a Vaniqa segít csökkenteni a szőrtelenítés gyakoriságát. A Vaniqa csak receptre kapható.

Revitol szőrtelenítő krém

A Kalo egy hajnövekedés-gátló termék, amelyet a Nisim forgalmaz. A Vaniqától eltérően a Kalo arcszálra és testszőrre is fel lehet használni. A Kalo egy kéncsökkentőt használ, amely állítólag megszakítja a haj növekedési ciklusát. A kénnek szüksége van a haj növekedésére, ezért egy kén-redukáló összetevő alkalmazása a megfelelő haj növekedésének és minőségének megakadályozására. Ha egy hajat kivontunk a tüszőbıl, mint például a szúrás vagy a gyantázás során, a Kalo-alkalmazások a tüszõt vonalba helyezik, a ként -redukáló vegyületeket közvetlenül a szőrnövekedés helyén. A Kalo is dolgozhat borotválkozással, bár az eredmények hosszabb ideig tarthatnak. A vállalat azt állítja, hogy a haj regenerálódását csökkenteni lehet és végül megszüntethető, bár klinikai bizonyítékok nem állnak rendelkezésre az állítás alátámasztására. A cég honlapja sem jelzi, hogy melyik összetevő csökkenti a kénaktivitást.

A Revitol számos szépségápolási terméket kínál, amelyek közül az egyik a szőrtelenítés-gátló krém. Ez a krém különbözik a többi hajnövekedés-gátlóktól, mivel ténylegesen eltávolítja a hajat a gyökérből, és potenciálisan gátolja a regrowthot. A cég honlapja kimondja, hogy a termék bioaktív növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek felszívódnak a hajmentes tüszőbe és a hajszálat természetes módon csökkenti a tüszőnövekedés helyén. A hajad vékonyabb és finomabb lehet a termék használatával, bár a cég állításainak alátámasztására nincsenek klinikai bizonyítékok. A krém tioglikolsav- és kalcium-tioglikolátot tartalmaz, amelyeket szőrtelenítő szerekként és hajszűrt kezelésekként használnak. Beszéljen orvosával, mielőtt kipróbálja ezt a terméket, mert irritációt okozhat. Óvatosan kövesse az utasításokat, és ha bőrkiütés vagy egyéb irritáció alakul ki, használjon fel.