Étvágyfokozó vitaminok gyermekeknek

A kisgyermekek néha olyan viselkedést alakítanak ki, amely körülötte eszik, hogy megijesztik a szüleiket. Az alacsony étvágyú gyermekek riasztást okozhatnak, mivel a szülők aggódnak, hogy az alacsony táplálékbevitelük a későbbiekben táplálkozási hiányosságokra és egészségügyi problémákra utal. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt ajánlja, hogy a szülők megbeszélhessék aggodalmaikat gyermekorvosával, akik bizonyos esetekben vitamin-kiegészítőt javasolhatnak.

Szakértői Insight

Az alacsony étvágy az amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a gyermeknevelés természetes szempontja lehet. Amikor a gyerekek belépnek kisgyermekkoraikba, növekedési ütemük lelassul. A csökkent növekedési sebesség hatása tipikusan hirtelen és észrevehetően csökkenti az étvágyat.

B-vitaminok

Az amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a B-vitaminok és az étvágy-stimuláció gyermekek közötti közvetlen kapcsolatára utaló tudományos bizonyíték nem meggyőző. A B-12-vitamin, ellentétben a népszerű állításokkal, nem tűnik úgy, hogy a gyermekek étvágyát bátorítaná.

Jelentőség

Ha gyermeke alábecsül, tartsa szem előtt, hogy egy étkezési probléma akkor alakulhat ki, ha a gyermek születe megpróbálja kényszeríteni őt enni. A Merck Manuals Online Orvosi Könyvtár szerint néha az alultáplálkozás viselkedési jellegű, ebben az esetben a vitaminok kevés hatással lesznek, és egyszerűen csak egy olyan dolog lesz, amelyet a gyermek elutasít. Ha a szülők fenyegetik vagy kényszerítik az aluljáró tendenciákkal küzdő gyermekeket, gyakran előfordul hatalmi küzdelem, ahol a gyerekek elutasíthatják az ételt a tányéjukon vagy a szájukban, és egyesek akár hányíthatják is az ételt.

szempontok

A Nemzeti Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ szerint fontos megjegyezni, hogy a gyerekek nem kis felnőttek. Ha arra gondol, hogy étvágyat növeli a vitaminokat a gyermeke számára, ne felejtse el, hogy teste másképp reagál, mint egy felnőtt erőssége ugyanarra a vitaminra ugyanabban az adagban. Beszélje gyermekorvosával vagy gyermeke egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt kiegészítené a gyermek étrendjét vitaminokkal.