Előnyei a búzafű felvételek

Áttekintés

A búzafű tápanyagai és előnyei csak akkor érhetők el, ha a fű élesztődik, és a leghatékonyabb, ha friss. A termék bhaktái soha nem hagyják ki a lövést, míg mások alkalmi kiegészítőként használják a búzát, hogy fokozzák a gyümölcsök és zöldségek napi bevitelét. Bár a búzafagasztázás nem okoz semmi károsodást, az orvosi állítások alátámasztására vékony tudományos bizonyítékok vannak.

Méregtelenítés és energia

A Hippokratész Intézet megjegyzi, hogy a búzadrágban lévő klorofill utánozza a hemoglobin hatását a vérben és segít az oxigén szállításában a test sejtjein. A búzaszőről készült ivott felvételek azt sugallják, hogy elősegítik az energiát, az állóképességet és a jólét érzését.

Orvosi alkalmazások

Az emberek a búzadrágot felveszik, mert úgy vélik, hogy javítja immunitásukat és küzd az egyes egészségügyi feltételek ellen. A búzafaggyút a közönséges hideg, hörghurut, fertőzések, valamint a torok és a száj gyulladásainak kezelésére használják. A homeopátiák és a népgyógyászok gyakorlása során a betegek búzafaggyú felvételeket használnak köszvény, reumatoid artritisz, megmagyarázhatatlan bőrkiütések és székrekedés tüneteinek kezelésére. Vannak, akik azt hiszik, hogy a nyers gyümölcsökkel és zöldségekkel kiegészített búzadrág-étrend segít a rákos daganatok csökkenésében, azonban az American Cancer Society vitatja ezeket az állításokat.

Táplálás

A Centers for Disease Control legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget ajánl naponta az egészség maximalizálása érdekében. A búzadrág lövés legalább egy adagot kínál. Csak 7 kalóriát tartalmaz a lövés, a búzafű nagyon jó forrás a C-vitamin és a vas.

Továbbfejlesztett emésztés

A “Scandavian Journal of Gastroenterology” 2002-ben közzétett kis tanulmányban a búzafagrász csökkentette a fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő fájdalmas emésztési állapot tüneteit. Ebben a tanulmányban vezető kutató E. Ben-Arye megjegyezte, hogy egy hónapos fogyasztás után a napi 100cc-os búzafaggyú adagolását követően a betegek “jelentősen csökkentették” a betegség súlyosságát.