Antibiotikumok fogyásban

Áttekintés

Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, amelyeket a kórokozó vagy a betegség okozó baktériumok felszámolására használnak. Többféleképpen adhatók meg, de a kórházon kívül szinte mindig szájon át fogják venni őket. Bár ezeket a gyógyszereket soha nem írják fel fogyókúra miatt, az emberek az ideiglenes fogyást okozhatják a gyomor-bélrendszerben és másutt a szervezetben fellépő hatások miatt.

Emésztőrendszeri hatások

Számos antibiotikum – beleértve, de semmiképpen nem korlátozódik a “-illin” osztályban lévőekre, a bűncselekmények felszámolása során megzavarhatja a normális vagy “jó” baktériumok egyensúlyát a bélben és másutt . Mivel ezek a normális flóra segítséget nyújt a homeosztázis, vagy normális, nem gátolt állapot fenntartásában a gasztrointesztinális traktusban, a sav-bázis egyensúlyra és más mikroorganizmusokra gyakorolt ​​hatásuk révén, ezeknek a telepeknek a perturbációja hányingert, hányást, hasmenést és más hatásokat eredményezhet. Mivel ezek a tünetek csökkentik az étvágyat és vízvesztést eredményeznek, az emberek, akik gyakran tapasztalták őket, nagyon gyorsan fogynak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a különböző fertőző betegségek maguk is dehidratálódnak és az étvágytalanságot tünetekként tüntették fel, ez pedig a szervezet immunválaszával járó emelkedett metabolikus arányhoz vezethet, ami az antibiotikum által kiváltott hatásoktól függetlenül súlycsökkenést eredményezhet.

Metabolikus hatások

Míg a testsúlycsökkenés az antibiotikum gyakori, rövid távú mellékhatása, a 20. század közepén elért tanulmányok azt sugallják, hogy a hosszú távú ellentétes hatás fordulhat elő. Dr. Thomas Haight a “Journal of Nutrition” 1955. januári számában kijelentette, hogy hét héten keresztül a katonai toborzóknak adott antibiotikumok statisztikailag jelentős súlygyarapodást eredményeztek. Amint azt az “Idő” magazin 2010-es számában is közlik, bizonyos normál baktériumok a bélben fontos szerepet játszanak abban, hogy a fogyott zsírok tárolódnak a szervezetben, és hogy ezeknek a bakteriális telepeknek az antibiotikum használatából eredő zavarai elősegíthetik a megnövekedett zsírraktározást Az emberek és így a súlygyarapodás az idő múlásával.

Hormonális hatások

A fiziológiai események kaszkádja révén az antibiotikum-használat hatással lehet az üzemanyag-tárolóban résztvevő hormonokra. A Hawaii orvos Caroline Dean, a hagyományos és a naturopathiás gyógyászatra is felhívja a figyelmet arra, hogy az antibiotikumok a normál élesztő túlnövekedését okozhatják, a szokásos mennyiségben ezek nem okoznak problémát, de amikor számuk felemelkedik, szivároghatnak olyan szövetekbe, amelyekben általában nem Találnak és vezetnek súlygyarapodáshoz mind az étvágycsökkenés, mind a pajzsmirigy működésének károsodása révén. Ezenkívül a “World Journal of Gastroenterology” 2011. márciusi kiadványa megjegyzi, hogy a gyomorban jelen lévő H. pylori baktériumok számának csökkentésével a tároló hormon ghrelin aktivitása megnövekszik, ami potenciálisan súlygyarapodáshoz vezethet.