Áfonya gömbölyűek a megfázás és az influenza

Nem gyógyítható a hideg, de a tünetek hosszát lerövidítheti a C-vitaminnal. Az áfonyák nagy mennyiségben tartalmazzák a C-vitamint. Az áfonyafürdõk jó módot adnak arra, hogy a tápanyagot növeljék más természetes gyümölcslevek keverékével együtt. Az áfonya-tartalmú anyagok is bizonyítottan vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek az influenza kockázatának csökkentése érdekében. Bár az orvosát meg kell ismernie, ha az influenza vagy az elhúzódó hideg, akkor az áfonya göndörödések segítenek abban, hogy jobban érzed magad a betegség gyógyulásakor.

Könnyű zúzódás

Rengeteg folyadék bevétele, beleértve a vizet és a gyümölcslevet, segít feloldani a zsúfoltságot, és megakadályozza a kiszáradást, ha hideg van. A C-vitamin alkalmazása nem akadályozhatja meg a megfázást, de a C-vitamin fogyasztása a hideg tünetek megjelenése előtt lerövidítheti a MayoClinic.com szerint. Az áfonya gazdag C-vitamin tartalmú. A bogyók tartalmaznak olyan antioxidánsokat is, amelyek erősítik az immunrendszert, és segíthetnek a megfázás elleni küzdelemben.

A Smoothie táplálkozás növelése

Mind a fagyasztott bogyók, mind a friss bogyók ugyanolyan táplálkozást mutatnak Nancy Correa-Matos táplálkozási és dietetikai tanszékének az Észak-Floridai Egyetemen. A tárolási és fagyasztási bogyók azonban bizonyos tápanyagok elvesztését okozhatják. A Correa-Matos ajánlja a fagyasztott áfonyafélékben elvesztett C-vitamin fokozódását azáltal, hogy az áfonyákat friss citruslevekkel keverjük össze. A C-vitamin és az antioxidánsok mellett az áfonya bőséges E-vitamint, diétás rostot, magnéziumot, kalciumot, cinket, K vitamint és omega-3 zsírsavakat kínál a szív egészségére. A cink előnyös lehet a hideg, MayoClinic.com jegyzetek elleni küzdelemben.

Csökkentse az influenza kockázatot

Az áfonyával, valamint más gyümölcsökkel és zöldségekkel kapcsolatos kvercetin nevű anyag segíthet csökkenteni az influenza kijutásának valószínűségét, az AJP Szabályozó Integratív és Összehasonlító Élettani Intézet 2008. augusztusi számában publikált tanulmány szerint. A vizsgálat során elemezték a kvercetin táplálék hatásait az influenza vírusra egereknél a stresszes mozgás után. A quercetin hatékonyan működhet a stresszes testmozgással járó fertőzésre való hajlam megakadályozására. A kutatók megjegyzik, hogy az embereken végzett korábbi vizsgálatok azt mutatják, hogy a kvercetin segít a betegség kimerítő gyakorlását követően csökkenteni a betegségeket.

Ízletes és egészséges finomságok

Az áfonya göndöríz hidegben is segíthet ízlelőbimbóinak. Az egészséges keverékhez, hogy segítsen megelőzni a hideg tüneteit, és védelmet nyújtson az influenza ellen, adjunk hozzá alacsony zsírtartalmú tejet, nem zsíros joghurtot, fagyasztott, édesmentes áfonyát és egy kis mézet egy keverőbe. Dr. Joel Fuhrman, orvos és táplálkozási kutató javasolja áfonya és lenrostyát, hogy segítsen elősegíteni az immunrendszert. Friss vagy fagyasztott áfonyákat tartalmazzon a szójatejjel, a lenmagvakkal és a dátumokkal együtt, kevergetve egy keverőbe.