A haj, a köröm és a bőr tabletta előnyei biotinnal

Elősegítheti a haj növekedését

Sok üzletben kapható kozmetikai termék tartalmaz biotint vagy H vitamint, amelynek célja a haj, a köröm és a bőr megjelenésének javítása. A biotin egy vízben oldódó vitamin, amely természetesen különböző ételekben, például májban, karfiolban, lazacban, banánban, szójalisztben és élesztőben kapható. Az Észak-Karolinai Állami Egyetem szerint a biotin-kiegészítés segít a sérült hajon és körmökben – amely elsősorban proteinből áll – a fehérje emésztés fokozott sebességén és hatékonyságán keresztül. A biotin-kiegészítők és a biotin tartalmú készítmények használata nem helyettesítheti az orvosi kezelést, konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával a potenciális kockázatok megvitatására.

Meg tudja erősíteni a körmöket

A Biotin népszerű összetevője a hajhullámok és a fejbőr termékeknek az üzletekben, beleértve a nagy árú formatervezett címkéket. A biotin 300 mg-os napi bevitelének növelése elősegítheti a haj növekedését a University of Maryland Medical Center szerint. Azonban a klinikai bizonyítékok hiánya azt sugallja, hogy ha jelenleg fogyasztja az ajánlott napi biotin mennyiséget, akkor észreveheti a haj növekedésének változását. Egy 1999-ben készült és a gyermekgyógyászati ​​bőrgyógyászatban megjelent tanulmány szerint a cinkkel kombinált biotint és a topikális klobetazol-propionátot alkalmazták gyermekek és felnőttek részleges vagy teljes hajhullás alopecia tüneteinek kezelésére.

Csökkentheti a bölcsőt

A biotin kiegészítés alkalmazása segíthet megerõsíteni a körmeit a vékony, hasadt és törékeny körmökbõl és toenails-ból. Az Oregon Állami Egyetemen működő Linus Pauling Intézet szerint a biotin-kiegészítők hatékonyan kezelik a patkányok rendellenességeit a lovak és a sertések területén, szóval spekuláltak, hogy a biotin segít megerõsíteni az emberekben a sérült körmöket. Ezenkívül három, ellenőrizetlen klinikai vizsgálata szubjektív bizonyítékot mutatott a klinikai javulásra, amikor biotint használtak a sérülékeny körmökre. Nagyobb vizsgálatokra azonban szükség van a biotin-kiegészítők nagy dózisú felhasználásának hatékonyságára a rideg köröm kezelésére.

A dermatitisz csecsemőknél és felnőtteknél fordul elő, ha a biotinhiány a bőrben lévő sejtek zsírösszetevıire hatást gyakorol. A csecsemőkorban lévő bölcső sapka sárgásfehér foltokat okoz a fejbőrön, a fejön, a szemöldökkel és a fül mögötti bőrfelületen. A felnőtteknél jelentkező Seborrheic dermatitis különböző bőrfelületeken fordulhat elő. A Maryland Egyetem Orvostudományi Centruma szerint nincs olyan klinikai vizsgálat, amely támogatná a bölcső sapka kezelését csecsemőknél biotinnal – vagy formula vagy anyatej révén -, de előzetes tanulmányok javították a kezelést.