8 étel, amit el kell kerülni

A saláta legnagyobb csapdája tönkreteszi a zöldséggel töltött ételt, amelyben több száz kalóriát öltözködnek. “Ellenőrizze a címkét” – javasolta Keri Gans, a regisztrált dietetikus és a “The Small Change Diet” szerzője. Az éttermi salátával végzett öltöztetés gyakran több kalóriát tartalmaz, mint egy édességet. – Rendezze az öltözködést az oldalán – mondta Gans. “Nem szabad több mint 60 kalóriát önteni salátán.

A fagyasztott joghurtú gyümölcsök keverése olyan, mint egy biztos tűz egészséges tápláléka. De Tara Miller, regisztrált dietetikus és az Achieve Balance Wellness és Táplálkozási tanácsadás alapítója figyelmeztet túl sok jó dologról. “Az emberek ezt hiszik, mert gyümölcsök, egészségesek” – mondta. Mégis a legtöbb smoothie – különösen a speciális üzletekben értékesített – 16-32 oz. És túl sok szénhidrát adagot tartalmaz. Ezért tartsa kicsi, és ha csak lehetséges, próbálja meg zöldségeket hozzáadni a smoothie-hoz.

Mind a szója, mind a mandula tej kiváló lehetőségek azok számára, akik laktóz intoleránsak. De sok ember rendszeresen megragadja az italok édesített vagy édesített fajtáit, figyelmen kívül hagyva a fölösleges cukrot, és csak a “szója” vagy a “mandula” egészséges konnotációira figyel. Ha az édesített változatok mindent elviselnek, Miller azonban azt javasolja, hogy elkerüljék a hozzáadott cukrot, ha egy teáskanál vanília ízesítést kevernek a cukrozatlan fajba.

A Granola olyan élelmiszer, amelyet a legtöbb ember egy egészséges reggeli választéknak tart. De a granola is nagyon magas a cukor és alacsony rost, mondja Gans. – Amikor megnézed a granola-t, óvatosan olvassa el a címkét – mondta. “Nem minden granola egyenlő.” Győződjön meg róla, hogy a gabona vagy granola, amit a boltpolcból választasz, legalább 4 vagy 5 g rostot tartalmaz.

Arra készülsz, hogy időben dolgozz, és a legközelebbi kávézóba juss hozzá, hogy egy gyors reggelit vegyen fel. Az egészség nevében a szemeid a rajta lévő faggyú mellett láthatóak. De ne hagyja, hogy a “korpa” vagy a “joghurt” szót trükkösesse, amikor a muffinokra vonatkozik, figyelmeztet Millerre. “Gondoljon rájuk többet a fánk kategóriában” – mondta. A Bran muffinok gyakran tartalmaznak extra zsírt, szükségesek ahhoz, hogy a korpát együtt tartsák. És a zsírmentes verziók általában több cukrot tartalmaznak, hogy kompenzálják a csökkent szájízben és ízben.

Ez meglepő lehet, hiszen a sushiben gyakran megtalálható tonhal, lazac és más halak annyira soványak, mint amennyit kapnak. Mégis, amikor a Philadelphia tekercs krémsajtát vagy a legtöbb fűszeres tonhal tekercsben a majonézet tükrözi, a kalóriatartalom számít. A portok mérete is fontos, mondja Gans. Ragaszkodjon három vagy kevesebb tekercshez, és lehetőség szerint barna rizst válasszon.

1. Saláta

2. Smoothies

3. Szója-tej

4. Granola

5. Muffinok

6. Sushi

Amikor egy hamburger vágyakozik, a kalóriatudatos ember gyakran a turkey hamburgerhez fordul, mint a második legjobb lehetőség. De légy óvatos, figyelmeztet Gans. – Ha van egy sötét húsból és bőrből készült pulykahús burger, akkor nagyobb a kalóriáknál, mint a bélszín burgeré – mondta. Ha egy étteremben vagy, kérdezze meg, hogy a burger sötét húsát és a pulyka bőrt beleveti-e rajta. A boltban ez egy kicsit egyszerűbb: Ellenőrizze a címkét, és válasszon egy sovány húst kevesebb, mint 10 g zsír adagonként, Gans azt tanácsolja.

A fagyasztott étkezési lehetőségek egy része gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és alacsony kalóriatartalmú büszkélkedhet. Mégis sokan vannak nátrium-csomagolással is, mondja Angela Ginn, regisztrált dietetikus és a táplálkozási tanácsadó szolgáltatás tulajdonosa Learn-2-Live. “A fagyasztott és elkészített ételek gyakran napi nátriumot tartalmaznak” – mondta, ami napi körülbelül 2300 mg.

7. Törökország Brugers

8. Fagyasztott étkezés