Sör vs. bor kalória szám

Igen, igaz, bort vagy sört is jó neked, ha csak mérsékelt mennyiségre korlátozod. Segít a szívében, és csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség és az epekövek kockázatát. Másrészről bizonyítékok vannak arra, hogy az alkoholfogyasztás növelheti az emlőrák kockázatát, és a sör és a bor mindkét kalóriát tartalmaz, így még ha mérsékelt mennyiséget is fogyaszt – egy italt a nőknek és két italt a férfiaknak – túl sok kalóriát kap Minden étel vagy ital tömeggyarapodáshoz vezet. Tudván, hogy a kalóriatartalom a kedvenc borod vagy söreden segít, eldöntheti, hogy megéri-e.

Fehér fényt tartson

Ami a kalóriákat illeti, egy kevés fehérbor nem olyan rossz, mindaddig, amíg az ajánlott 5 dkg-os adaggal marad. Átlagosan egy 5 uncia pohár fehérbor 121 kalóriát tartalmaz. Természetesen a kalóriák a különböző borok között változnak. Például egy 5 grammos chardonnay 123 kalóriát tartalmaz, ugyanakkora méretű rizling 118 kalóriát tartalmaz. A legalacsonyabb kalóriatartalmú fehérbor a muller thurgau, amely 112 kalóriát tartalmaz 5 ounce üvegenként.

Egy kis vörösbor finom

A vörösbor egy kicsit magasabb a kalóriáknál, mint a fehérbor, átlagosan 125 kalóriával 5 ounce üvegen. Egy 5 uncia pohár vörös zinfandel egy kicsit magasabb az átlagnál, 129 kalóriával, és a cabernet sauvignon egy kicsit kevesebb, mint átlag 122 kalóriával. A legalacsonyabb kalória vörösbor a gamay, 115 kalória 5 uncia üveg.

Rendszeres sör egy kicsit magas

Amikor arról számolunk be, hogy melyik italnak van a legtöbb kalóriája, rendszeres sör nyer. Átlagosan egy 12 uncia pohár rendszeres sört, amely egy italnak számít, 153 kalóriát tartalmaz. A sör kalóriák is változhatnak a márka és a márka között. Például a Budweiser 12 uncia adagja 146 kalóriát tartalmaz, míg a Blue Moon ugyanazon adagja 171 kalóriát tartalmaz. A legmagasabb kalóriatartalmú sör a Sierra Nevada Bigfoot, 330 kalóriával 12 uncia adagonként.

Takarítson meg kalóriákat és tegye világosra

Míg a rendszeres sör a legmagasabb kalóriatartalmú ital, a könnyű sör a legalacsonyabb, átlagosan 103 kalória 12 uncia adagban. A Bud Light egy kicsit magasabb az átlagnál, kiszolgálása 110 kalóriával, míg a Miller Light egy kicsit alacsonyabb az átlagnál, 96 adag kalóriaenként. A legalacsonyabb kalóriatartalmú könnyű sör választás a Budweiser Select 55, amely 55 kalóriát tartalmaz 12 uncia adagban.