Légzési gyakorlatok szabálytalan szívverésre

Teljes lélegeztetés

A normál szívverés 60-100 ütem / perc, a Medline Plus szerint. A szabálytalan szívverés, amelyet ritmuszavarnak is neveznek, a szívverés, a lüktetés vagy a kihagyás üteme. A hatásokat gyakran a mellkasban, a torokban és a nyakban érezhetik. A szabálytalan szívverés rendszerint nem súlyos, és a testmozgás, a láz, a koffeinbevitel vagy a szorongás okozhatja. A Discovery Health szerint a mély és helyes légzés képes több oxigénsejtet szállítani a szervezetben, csökkentve a stresszt és megnyugtatni a szabálytalan szívverést. Azt is orvosolja bármilyen túlzott stimulációt a szimpatikus idegrendszerre, és csökkenti a gyors szívverést.

Hasi légzés

A lélegzés mélyen és teljesen segíthet lelassítani a gyors szívverést és elősegíteni a szív egészségét. A Missouri-Kansas City Egyetem szerint a gyors és sekély légzés valóban szívbetegséghez vezethet. A teljes légzés elvégzéséhez egyenesen álljon fel és lélegezzen be, majd lélegezze be, miközben lazítja a gyomorizmokat. Érezni fogod azt a szenzációt, hogy a gyomrod levegővel telik. Folytassa a belégzést addig, amíg meg nem éri a mellkasát, és tartsa a lélegzetét néhány másodpercig. Lassan engedje ki az izmokat, miközben pihentetheti az izmokat, majd szorosan húzza ki a gyomorizmokat, hogy a legutóbbi lélegzetet kivegye. Ehhez csukja be a szemét 5 percig.

Kínai légzés

Az Amerikai Orvosi Diákszövetség szerint a hasi légzés növeli az állóképességet és a véráramlást, ami pihentető és szabálytalan szívverést eredményezhet. Helyezze az egyik kezét a mellére és a másik a hasra. Inhaláljon mélyen, és a kezét a hasánál magasabbra emelték, mint a kezét a mellkasán. Folytassa ezt a légzést 5 percig, kilégzéssel a száján keresztül, és teljesen belélegezve az orrodon keresztül. Az Amerikai Orvosi Diákszövetség szerint a légzés az idő múlásával egyre mélyebbre hevül.

A kínai légzőgyakorlatok csökkenthetik a szorongást és növelhetik az energiát, ami segít a szívverés szabályozásában. A Missouri-Kansas City Egyetem három rövid inhalációt javasol az orrán keresztül kilégzés nélkül. Az első belégzés során emelje fel karjait a teste előtt. A második pillanatban vegye fel őket oldalukra, és harmadszor emelje őket egyenesen a fejed felett. Teljesen merüljen ki, miközben a karjait visszafelé állítja a kiindulási helyzetbe. Ezt az edzést 10 alkalommal kell végrehajtani ülve.