Előnyei cayenne borsta tabletták

Áttekintés

A Cayenne bors a chili paprika családjához tartozik, és a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a vegyületek kapszaicint tartalmaz, amely felelős az égő hőségért és az egészségügyi előnyökért. Amellett, hogy nagy forrás az A-vitamin, cayenne paprika is gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Bár a cayenne bors égő érzése kissé túl sok lehet néhány ember számára, a cayenne bors kivonat készítése ugyanazokat az egészségügyi hatásokat eredményezheti, anélkül, hogy a tüzes hő lenne.

Gyomorfekély védelem

A 2006-os “Élelmiszertudományi és táplálkozási kritikai kritikák” című folyóiratában a kutatók áttekintették a kapszaicin és a Helicobacter Pylori közötti kapcsolatot, amely a gyomorfekély fő oka. Bár a kapszaicin először a gyomorfekély növelésének kockázati tényezőjeként mutatkozott be, a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a kapszaicin kedvező hatással lehet a fekélyek megelőzésére és gyógyítására. A tudósok azt találták, hogy a kapszaicin serkenti az alkáli enzimeket és csökkenti a savszekréciót, ami gátolja a Helicobacter Pylori gyomorfekélyét. A kutatók azt is megjegyezték, hogy epidemiológiai felmérések szerint a kínaiak háromszor nagyobb valószínűséggel alakulnak ki fekélyek, mint a malajziaiak, akik több chilis paprikát fogyasztanak a kínaiakhoz képest.

Fogyás

A Tsukuba Egyetem által végzett és a “British Journal of Nutrition” című 1999-es tanulmányban a kutatók megvizsgálták a piros paprika hatását az étvágyat és az energiafogyasztást. Rájöttek, hogy a résztvevők a pirospaprikát a reggelihez fogyasztják kevesebb kalóriát a nap folyamán. A tudósok megjegyezték, hogy a pirospaprika fokozza a jóllakottságot, ami növeli a fogyást a kalóriabevitel csökkentésével. Bár ezek az eredmények ígéretesek, további kutatásra van szükség.

Bőrelváltozások és idegrendszeri zavarok

A kutatók tanulmányozták a “Clinical Journal of Pain” 1998-as számában közölt kutatás szerint a kapszaicin kezelés hatását fájdalmas és viszkető bőrbetegségek kezelésére, idegrendszeri működési zavarok, illetve a húgyutak és a légutak gyulladása kezelésére. A kutatók megfigyelték, hogy a kapszaicin Hatékonyan csökkenti a bőrbetegségekkel és az idegrendszeri zavarokkal kapcsolatos tüneteket.