A szerves kókuszolaj márkák

Áttekintés

A kókuszolajat a vaj nem tejtermék alternatívájaként értékesítik az egészségügyi élelmiszerboltokban, mivel szobahőmérsékleten szilárd formában van. Bár tejterméket nem tartalmaz, a teljes zsír 90 százaléka telített, ezért azt az American Dietetic Association szerint kell mérsékelni. A minősített szerves kókuszolajokat nem peszticidekkel, hexánnal vagy géntechnológiával módosított szervezetekkel állítják elő.

Nutraceutical Sciences Institute

A Nutraceutical Sciences Institute minősített szerves kókuszolajat kínál, melyet magas hőmérsékletű főzéshez használhat. Ezt az olajat az FDA laboratóriumai tesztelik, amelyek mérik tisztaságát és azonosítják elemeit. Az NSF International tanúsította ezt a márkát, biztosítva annak termékeinek biztonságos és egészséges fogyasztását. A kókuszolajokat nem magas hőmérsékleten vagy vegyszerekkel készítik, hanem egy “hideg préselésnek” nevezett eljáráson keresztül.

Artisana

Az Artisana márka minősített ökológiai, extra-szűz kókuszolaj. Dairy-mentes szakértő és a “Go Dairy Free: Az útmutató és a tejital allergia, a laktóz intolerancia és a kazeinmentes életmód jegyzéke” című könyv szerzője, Alisa Fleming azt a véleményt képviseli, hogy az Artisana márka a “legtisztább” kókusz ízeket . Fleming ezt a márkát is az egyik legmagasabb minőségű kókuszolaj előállítására írja le.

Nutiva

Ezt a szerves kókuszolajat a legtöbb egészségügyi-élelmiszerboltban értékesítik. A Nutiva megkülönbözteti magát a többi márkától az olaj kinyitása után kevesebb, mint 10 órán belül megnyomja a kókuszt, amely kókusz ízű olajat termel. Szûz és nyers extra szûz kókuszolajat gyártanak. A nyers extra-virgin olajat centrifugálási technikával készítik el, amely mechanikusan elválasztja a kókuszvizet és a fehérjét az olajtól, ezért nyers marad, mivel nem emelkedik 118 fok fölé. A szûzolajat legfeljebb 350 fokos magas hõmérsékleten használják.

színkép

Tekintsük ezt a márkát, ha főzni, sütni vagy keverni sütéses ízletes ételeket, és nem akarjuk a kókusz ízét, mert az kókusz ízét ebben az olajban gyakorlatilag nem létezik. Ezt az olajat középen magasra állíthatja a tűzhelyen. A Spectrum kókuszolaj 100 százalékos préselt és természetesen finomított.

Az esőerdő kókuszolaj minősített ökológiai, vegetáriánus, szűz, hagyományosan feldolgozott és hidegen préselt. Nem fehérített vagy finomított. A kókuszdió termesztése a Fülöp-szigeteken történik, és az olajat Észak-Amerikában csomagolják.

Rainforest kókuszolaj