A legegyszerűbb zöldségek és gyümölcsök megemésztésére

Lehet, hogy bizonyos étrendi iránymutatásokat követnie kell az emésztőrendszer előtt vagy után vagy az emésztési rendellenességek kezelésére, például a Crohn-betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére. Ezen iránymutatások egyike az, hogy korlátozzák a magas rosttartalmú ételek fogyasztását, amelyek nehézségekbe ütközhetnek, és amelyek növelhetik a széklettömeget. Nem kell abbahagynia a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztását, de gondosan választania kell őket, és különös módon fel kell készítenie őket.

Jól főzött zöldségek

Minden jól főzött friss vagy konzerv zöldséget könnyű megemészteni, kivéve a kukoricát, a paszternákat, a brokkolit, a zöldborsót, a karfiol, a lima bab, a téli squash, a kelbimbó, a káposzta, a szárított bab, a borsó és a lencse. A főzés előtt távolítsa el a zöldségfélék magját, és kerülje az olyan előkészítési módszereket, mint például a gőzölés, ami részben hagyja a zöldségeket nyersen. Főzni és szolgálni zöldségeket hozzáadott zsír nélkül, mint a vaj. A magas zsírtartalmú étrend növeli az emésztési időt és a széklet tömegét.

Főtt vagy konzerv gyümölcs

A füge, bogyó, aszalt szilva és aszalt gyümölcs kivételével, mint a mazsola, az összes konzerv vagy főtt gyümölcs könnyen megtalálható az emésztőrendszerben. A gyümölcs gyümölcstörése előtt vegye ki és dobja el az összes magot, héjat és bőrt. Kereskedelmi gyümölcskaszók, mint például a nem édesített almaszelet, szintén elfogadhatók. Néhányan az alacsony rosttartalmú étrendben találják, hogy a konzerv ananász emésztési zavart okoz. Ha ez vagy bármely más megengedett gyümölcs probléma az Ön számára, akkor hagyja abba az ételt és beszéljen orvosával.

Nyers gyümölcsök és zöldségek

A zöldpaprika, a római saláta, a paradicsom, a hagyma, a cukkini és az uborka az egyetlen nyers zöldség, amelyet könnyű megemészteni. Távolítsa el az összes magot fogyasztás előtt. Még akkor is, ha elviselhetjük a zöldséget, ha főzünk, például a spenót, nem szabad megpróbálni enni. Az egyetlen gyümölcs, amit nyersen lehet enni nagyon érett banán, papaya, szilva, nektarin, őszibarack és dinnye, mint például a görögdinnye, a mézharmat vagy a sárgadinnye. Győződjön meg róla, hogy az összes gyümölcsöt alaposan megőrzi.

Szűrt gyümölcslevek

Egy csésze néhány gyümölcs- vagy zöldséglevek egyenértékű az alacsony rosttartalmú diétával. A könnyen emészthető zöldséglevek közé tartoznak a paradicsom és a sárgarépa lé, mindaddig, amíg bármilyen pépet megfeszült. Bármilyen fajtájú gyümölcslevet iszol, bár kerülni kell a szilva levest és a gyümölcslevet tartalmazó kereskedelmi gyümölcslé kombinációt.