Vannak olyan ételek, amelyek csökkentik a boka duzzanatot?

Áttekintés

A gyulladáscsökkentő táplálkozási stratégiák segítenek a boka, a láb és a láb duzzanata ellen. A perifériás ödéma ismeretében a boka duzzanata szív-, máj- vagy veseelégtelenség jele lehet, ezért feltétlenül orvoshoz kell fordulni ehhez a feltételhez. A perifériás ödéma meglehetősen gyakori, különösen idős és inaktív egyéneknél, különösen hosszan tartó ülő kezelés után. Az étrendi stratégiák, mint például a sóbevitel csökkentése és a gyümölcsök, zöldségek és halak fogyasztásának növelése segítenek csökkenteni a bőre folyadék túlzott felhalmozódását.

Csökkentse a sót

A Tennessee Egyetem Orvosi Központja egy alacsony sótartalmú diétát javasol a folyadékretenció és a duzzanat csökkentése érdekében. A sós ételek, feldolgozás, pácolt vagy hozzáadott só, növelik a szervezet gyulladási szintjét és elősegítik a perifériás ödémát. A só helyettesítők szokatlanul azonos hatást fejtenek ki. Az elsõ lépés a sóbevitel csökkentése felé az asztali só használatának csökkentése vagy megszüntetése. Az étel vásárlásakor mindig gondosan olvassa el a csomagot, és válassza ki a legalacsonyabb mennyiségű nátriumot és telített zsírt tartalmazó legegészségesebb terméket.

Növelje a káliumot

Regisztrált diétás étrend-szerű Roberta Larson Duyff, a Nutrition and Dietetics Akadémia ajánlja a kálium bevitel növelését több zöldség fogyasztásával. Naponta legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztania. A következő élelmiszerek káliumforrások: Kajszibarack, banán, brokkoli, dinnye, sárgarépa, datolya, gomba, narancs, paszternák, burgonya, aszalt szilva, mazsola, spenót, édesburgonya, görögdinnye, Földimogyoró, tej és joghurt. Ettől a káliumforrástól sokféle ételt fogyaszthat a nap folyamán, hogy csökkentse a boka duzzadását.

Csökkentse a gyulladást

A gyulladás elleni küzdelem legfontosabb tényezője az étel, amelyet fogyasztunk, ezért kevesebb sót, húst, sajtot és vajat fogyasztunk, és több halat fogyasztunk, ami csökkenti a duzzanatot. Dr. William Joel Meggs MD, Ph.D., azt ajánlja, hogy “Egyél halat három-öt alkalommal hetente”, és “Egyél nagyon kevés hús, baromfi, sajt, vaj és egyéb állati termékek”. A vadon élő halak nagy mennyiségben tartalmazzák az Omega-3 zsírsavakat, amelyeket a szervezet gyulladásgátló vegyi anyagokká alakít át. Az állati húsok, sajtok és vajzsírok magas Omega-6 zsírsavakat tartalmaznak, amelyeket a szervezet gyulladásgátló vegyi anyagokká alakít át. A halszaporítás és a telített zsírok fogyasztásának csökkentése, mint a házi állati hús és a vaj csökkenti a szervezet gyulladásos szintjét, és csökkenti az alsó végtag ödémáját. A gyulladáscsökkentő Omega-3 zsírsavak legmagasabb forrásai: makréla, lazac, tonhal, kékhal, tokhal és pisztráng.