Kalcium-foszfát kiegészítő mellékhatások

Allergiás reakció

A kalcium-foszfát a D3-vitamin orális formája. A kalciumhiány kezelésére, valamint a csontok egészségének elősegítésére a degeneratív betegségekben szenvedők, például az oszteoporózis kezelésére szolgálnak. A felszívódás javítása érdekében tipikusan utasítást kap arra, hogy kalciumban gazdag ételeket fogyasszon. Ha bármilyen mellékhatása van a kalcium-foszfát alkalmazásakor, haladéktalanul értesítse orvosát.

Gyomorrontás

Kalcium-foszfát-kiegészítés alkalmazása esetén allergiás reakció alakulhat ki. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, és értesítse orvosát, ha bármelyik mellékhatást tapasztalja: légzési nehézség, arckifejezés, szájsebészet, viszketés, szédülés vagy csalánkiütés.

Húgyúti

Kalcium-foszfát-kiegészítés esetén emésztési problémákat tapasztalhat. A D3-vitamin hányást, émelygést, étvágytalanságot és székrekedést okozhat. A hirtelen fogyás szintén a gyógyszer mellékhatása lehet.

Letargia

A húgyutakra hatással lehet a kalcium-foszfát is. A D3-vitamin kiegészítõ dózisa megváltoztathatja a kiszûrt vizelet mennyiségét, valamint megnöveli a pisilni kívánt igényt. Ezek a mellékhatások összefügghetnek a kalcium-foszfát-kiegészítésből származó fokozott szomjúsággal is.

Fájdalmak

Bár ritkán fordul elő, fáradtnak érzi magát a kalcium-foszfát-kiegészítők felvétele után. Ez potenciálisan gyengeséget is okozhat. Mood változások fordulhatnak elő a gyógyszer szedése során.

A testgyulladás és fájdalom a D3-vitamin orális formájának mellékhatása. A csontjaid és az izmok egyaránt érzik magukat. A fejfájás a gyógyszer egy újabb mellékhatása.