Botox a szem ráncoknál

A csikorgás évei finom vonalakat és ráncokat okozhatnak a szemkörnyék alatt, évek hozzáadásával az arcodhoz és fáradtsághoz. Botox, botulinum toxinnal injektálható kezelés, átmenetileg kiküszöbölheti ezeket a vonalakat, így a bőr fiatalabb, frissen megjelenő. A Beverly Hills dermatológus Dr. Arnold Klein szerint a Botox viszonylag biztonságos módja annak, hogy csökkentse a szem alatti ráncok megjelenését orvos vagy képzett orvos által.

Funkció

A migrénes fejfájásoktól a túlzott izzadásig, izomgörcsökig és ráncokig történő kezeléséhez a botox úgy működik, hogy blokkolja az idegi reakciót az injekció beadásának helyén, ami átmeneti bénulást okoz az izmokban. A szem alatti területbe történő befecskendezés esetén a Botox átmenetileg megszünteti a finom vonalakat és ráncokat azáltal, hogy megbénítja az izmokat, amelyeket használsz. A hatások két-négy hónapig tartanak, az egyénektől és a felhasznált termék mennyiségétől függően, a dermanetwork.org webhely szerint. A hatás minden további kezelés után tovább tarthat, mivel a célzott izmok gyengülnek a használat hiánya miatt.

Gyakori mellékhatások

A Botox leggyakoribb mellékhatásai az injekció beadásának helyén fellépő zúzódások, a szemhéjban vagy a szem sarokban lévő fejfájás, fejfájás, fáradtság és szájszárazság. Bár ritka, mindig fennáll annak a veszélye, hogy a Botox az injekció beadásán túl terjedhet, és komolyabb mellékhatást okozhat. Ennek elkerülése végett a Mayo Klinika azt tanácsolja, hogy ne szedje az érintett területet a kezelés után.

eljárás

A szem alatti ráncok kezelésekor az orvos 1 és 3 cm3-es, Botox hígított sóoldatot ad az izomba a szeme alatt. Bár az injekció beadása közben enyhe vagy mérsékelt kellemetlenséget tapasztalhat, a kezelést követően azonnal folytatnia kell a normál tevékenységeket. A Botox bárhol akár hét-tizennégy napig is megteheti, hogy teljes hatást fejtsen ki, bár észreveheti, hogy különbözik a szem alatti területétől mindössze néhány nap alatt.

szempontok

A Newport Beach dermatológus Dr. Grace Liu szerint az orvosoknak csak kis mennyiségű Botoxot kell beadnia a szem alatti területre a ráncok kezelésére. Túl sok Botox okozhatja, hogy az alsó szemhéjak leereszkedjenek ideiglenesen, de láthatóan. Dr. Liu arra is figyelmeztet, hogy a Botox nem feltétlenül jó választás azok számára, akiknél a zsírok a szem alatt vannak, mivel az injekciók a zsír felduzzasztását és megjelenését eredményezhetik.

Figyelem

Az Amerikai Dermatológiai Akadémia szerint az FDA figyelmeztet arra, hogy míg ritka, egyes betegek súlyos mellékhatásokat tapasztalhatnak a Botox kezelést követően. A légzési nehézség, az izmok gyengesége, a nyelési problémák, a kettős látás, a beszédzavarok, a székrekedés, a húgyhólyag-szabályozás elvesztése és a hangvesztés. Bár ezek a problémák gyakrabban fordulnak elő azokban az emberekben, akik az izomproblémák kezelésére keresnek, mint a Botox kozmetikai célokra használók számára, bárkiben előfordulhatnak. Ha Botox injekciót kap, és tapasztalja a fenti nehézségeket, fontos, hogy azonnal forduljon orvoshoz.