Baytril mellékhatások

Áttekintés

A Baytril állatorvos által előírt gyógyszer, amely az enrofloxacin hatóanyagot, az antibiotikum egy típusát tartalmazza. Ez a gyógyszer jelzi bizonyos bakteriális fertőzések kezelését mind macskákban, mind kutyáknál. A Baytril egy fluorokinolon nevű gyógyszercsoport része, és megakadályozza a baktériumok replikációját a fertőzött macska vagy kutya testében. A háziállatok tulajdonosainak meg kell vitatniuk a Baytril mellékhatásokat egy állatorvossal, mielőtt ezt a gyógyszert a kedvenceiknek adják.

Hasmenés vagy felduzzadt gyomor

A Baytril-nal kezelt kutyák vagy macskák a gyógyszeresedés mellékhatásaként hasmenést okozhatnak, a PetPlace.com jelentése szerint. Az érintett háziállatok gyakrabban használhatják az alom dobozát, mint általában, vagy gyakori, sürgős bélmozgások miatt több sétát kell venni. A Baytril-kezelés során a kutyák vagy macskák véletlenül a padló, a szőnyeg vagy a bútorok véletlenszerű talajba ömlését okozhatják. További gyomorfekély mellékhatások lehetnek hányás vagy csökkent étvágy. Ha ezek a mellékhatások továbbra is fennállnak vagy súlyosak lesznek, az érintett állatokat egy állatorvosnak értékelnie kell.

Fáradtság vagy letargózás

A gyógyszerrel történő kezelés letargia vagy szokatlan fáradtság okozhat kutyák vagy macskák esetében, figyelmeztet a Drugs.com. A kedvtelésből tartott állampolgár észlelheti, hogy kedvence hosszabb ideig alszik a nap folyamán, vagy nem érdekli a kedvenc játékaival való játék. A Baytril mellékhatása átmeneti, és a gyógyszeres kezelés befejezése után abbahagyja a kezelést.

Szegény koordináció vagy rohamok

A gyógyszerrel kezelt kutyák vagy macskák mellékhatásként rossz koordinációt mutathatnak, vagy más néven ataxia. A háziállatok rohamokat is tapasztalhatnak, amelyek önkéntelen testvérzést vagy eszméletvesztést okozhatnak. Azok a háziállatok tulajdonosai, akik ezeket a mellékhatásokat kutyájukban vagy macskájukban figyelték meg a Baytril kezelés során, a lehető leghamarabb el kell juttatniuk a pethez az állatorvoshoz a további értékeléshez és ellátáshoz.

Porcai elváltozások

A Baytril káros hatásokat okozhat a kezelt macska vagy kutya testében lévő ízületeket körülvevő porcokon. A porc kemény, rugalmas szövet, amely védi az ízületet, és lehetővé teszi a macskák és a kutyák rugalmas és aktív maradását. A porcsejtek okozhatnak ízületi duzzanatot, amelyek ízületi fájdalmat vagy nehézségeket okozhatnak az érintett háziállatokban, a PetPlace.com figyelmeztet. Ha ezek a mellékhatások felmerülnek, a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosainak az érintett állatot az állatorvosnak a lehető leghamarabb el kell viselnie.

Ritkán a Baytril-nal kezelt macskák súlyos szemkárosodást okozhatnak, beleértve a látásvesztést is, a Drugs.com figyelmeztet. A látásproblémákkal küszködő macskák belefújhatnak a bútorokba, vagy nem tudják lejátszani a kedvenc játékaikat vagy alvóhelyüket. Ezeket a mellékhatásokat haladéktalanul meg kell vitatni egy állatorvossal annak biztosítása érdekében, hogy az érintett macskák megfelelő kezelést és gondozást kapjanak.

Látásvesztés