Alternatívák a percocet felvételéhez

Áttekintés

A Percocet az acetaminofen és oxikodon kombinációjának márkaneve. Az oxikodon hatékony narkotikus fájdalomcsillapító, amely acetaminofénnel kombinálható a fájdalomcsillapító hatások maximalizálása érdekében. Ez lehetővé teszi az oxikodon alacsonyabb adagjának alkalmazását. Egyes betegek azonban nem reagálnak megfelelően a Percocetre, ami szükségessé teheti őket alternatív gyógyszerek keresésére.

Vicodin

A Vicodin hasonlít a Percocet-hez, mivel acetaminofénből és narkotikus fájdalomcsillapítóból áll. Vicodin esetében a narkotikum a hidrokodon, mondja RxList. A Vicodin mérsékelt vagy súlyos fájdalom kezelésére alkalmazható. 5mg hidrokodon és 500mg acetaminofen együttes. A tipikus dózis egy vagy két tabletta, amelyet négy-hat óránként lehet bevenni, maximum 24 órás, nyolc tabletta adaggal. A betegek álmosságot, hányingert, szédülést és szédülést okozhatnak a Vicodin szedésének eredményeként. A vicodin székrekedéshez, légzési depresszióhoz és halláskárosodáshoz vezethet. A narkotikus fájdalomcsillapítók, mint például a Vicodin egyik legkomolyabb veszélye a kábítószer addikcióképessége, mivel a hidrokodon képes arra, hogy örömet vagy eufóriát kelt az agyban. A betegek toleranciát alakíthatnak ki a Vicodin-szal szemben, ami azt jelenti, hogy növekvő dózisok szükségesek az eufórikus érzés eléréséhez, valamint a fájdalomcsillapításhoz. Ezenkívül a betegek függhetnek a Vicodin-tól, így amikor megpróbálják abbahagyni a szedést, élettani visszavonulást tapasztalnak. Ez többek között hányingert, hasmenést, álmatlanságot, nyugtalanságot és felső hasi fájdalmat okozhat.

Tylenol kodeinnel

A Percocethez hasonlóan a kodeinnel kezelt tylenol az acetaminofént és a narkotikus fájdalomcsillapítót, a kodeint is ötvözi. A Tylenol és a kodein, más néven Tylenol 3, hatásos a fájdalom kezelésére, amely súlyossági tartományban enyhe vagy közepesen súlyos, Drugs.com mondja. A toilenol kodeinnel étkezéskor vagy tejjel kell venni, de nem szabad alkohollal kombinálni. Ez a kombináció hirtelen álmosságot és lelassult légzést okozhat. A Tylenol kodein mellékhatásai közé tartozik a légszomj, szédülés, álmosság, émelygés és hányás. A Vicodinhoz hasonlóan a Tylenol kodeinnel szedő betegek toleránsak lehetnek vagy a gyógyszeres kezeléstől függenek.

Talacen

A Talacen az acetaminofen és a narkotikus fájdalomcsillapító pentazocin márkaneve. Ezt a gyógyszerkombinációt általában enyhe vagy közepes fájdalom kezelésére használják. A csomagolás 650 mg acetaminofen és 25 mg pentazocin. A Talacen egy tablettát 4 óránként kell bevenni, az RxList megjegyzi. Ez a gyógyszer álmosságot, szédülést, székrekedést, hányingert, hányást és légúti depressziót okozhat, és fokozott izzadáshoz, álmatlansághoz, homályos látáshoz és hallucinációkhoz vezethet.