Allergiás bronchitis tünetei

zihálás

A bronchitis tünetei, mint például a zihálás, a mellkasi szorítás és az allergiával kapcsolatos légzési nehézség az allergia által kiváltott asztma következménye. Az Amerikai Egyesült Államok asztmájának leggyakoribb asztma az allergia okozta asztma, az Amerikai asztma és allergia alapítvány szerint. Az allergia által kiváltott asztma az asztma, amelyet bizonyos allergének okoznak, amelyek immunrendszert okoznak. Az allergia által kiváltott asztma a hisztamin felszabadulását okozza a szervezetben, ami gyulladást és duzzanatot eredményez a légutakban. A leggyakoribb allergiák, amelyek allergiás bronchitis tüneteket okoznak, a háziállat dander, penész, pollen és por a National Jewish Health szerint.

Légszomj

A zihálás a korlátozott légzés által okozott hang, a MedlinePlus szerint. A puhaság a gyulladt légutak közös eredménye. A hirtelen hirtelen fellépő zsibbadás, önmagában elmúlik, reggel és éjjel rosszabbodik, rosszabb a fizikai aktivitással, és javulhat a bronchodilatátoroknál. A zihálás általánosan ártalmatlan, de lehet, hogy a légutak súlyosan megduzzadnak. Ritka esetekben ez oxigénhiányhoz vezethet és életveszélyes helyzetet eredményezhet. Beszéljen orvosával, ha valaki súlyos zihálást tapasztal.

köhögés

A MayoClinic.com magyarázata szerint a légutakban fellépő gyulladás légszomjat okoz. Valaki, aki allergiás bronchitis tüneteit tapasztalja, nehéz lehet mély lélegzetet szedni. Ezt tipikusan kortikoszteroid inhalátorral kezelik, amely gyorsan működik a duzzanat csökkentésére a tüdőben. Ha valaki kék színűvé válik, miközben nehézséget okoz a légzés, hívja a 911-et azonnali orvosi ellátás céljából.

Egyéb allergiás tünetek

Nagyon gyakori, hogy az allergia által kiváltott asztmás támadás során tartós köhögést tapasztalnak. A köhögés szárazon vagy nyálkahártyával járhat. Az állandó köhögést kezelőorvos mellett kezelőorvos-ellenes köhögéscsillapítókkal lehet kezelni. Ha allergiához kötődik, a köhögés a posztnasális csepegés eredménye is lehet, amely a fonál a torok hátsó részéből lecsapódik a sinus üregéből.

Az allergiás bronchitis tüneteit a MayoClinic.com szerint egyéb allergiás tünetek is kíséri, mint például tüsszögés, vizes szemek vagy orrdugulás. Ha az egyetlen tünet a bronchitis tünete, az embernek vírusos vagy bakteriális hörghurutja lehet. Csak egy orvos képes megfelelően diagnosztizálni a betegséget. A szájon át alkalmazott antihisztaminok segítenek csökkenteni az allergiás tüneteket, de nem enyhítik az allergiás hörghurut tüneteit. Az allergiával indukált asztma és egyéb allergiák kezelésére használt leggyakoribb gyógyszer a kortikoszteroid orális tabletta, inhalátor vagy orrpermet formájában.