7 szakasz a magzati fejlődésben

Áttekintés

A magzat a terhesség 42 hetében zajlik a fejlődés hét szakaszában. A 42 hetes időszak alatt az anya fejlõdését is tapasztalja, ahogy a teste megváltozik. A koncepció után a gyermek fejlődésének első két hetében számos állandó jellemző alakul ki. Az anya jó táplálkozásának és egészségének fenntartása befolyásolja a baba fejlődését.

Zigóta

A fogamzás után, amikor a spermium megtermékenyíti a tojást, a csecsemő kialakulása egy különálló sejtként kezdődik, amelyet zigótának neveznek. A zigóta mikroszkopikus, és tartalmazza a teljes DNS-tervezési információt a gyermek sejtszerkezetére vonatkozóan. Ez a magzati fejlődés első fázisa, a MedlinePlus jelentései.

Cellular Division

A magzati fejlődés következő lépcsője a blasztocisztának a neve. Az apró zigóta újra és újra eloszlik, új struktúrákat és védőmembránokat alkotva, hogy lefedje magát. A hatodik napon a blastocys belép az anya méhébe, és implantálja magát, kezdve a csecsemő fejlődésének egy másik szakaszában.

Embrió

Miután a blastociszta beágyazódott az anyaméhbe, új celluláris elváltozások következnek be. Az anyaméh a kisbabát táplálja, amelyet most az embriónak hívnak. Az embrió továbbra is megkülönböztethető külső tulajdonságaiba osztható. Az első trimeszterben az embrionális fejlődésnek nevezik, a MedlinePlus jelentései.

A gesztációs periódus

A terhességi periódus a fogamzás után két-nyolc héttel megy végbe, mely idő alatt a nagyobb szervek folyamatos fejlődése bekövetkezik a csecsemőben. A baba funkciói meghatározottak és felismerhetőek. A szemhéjak alkotják, valamint a gerincoszlopot. A kezek és a lábak ujjakat és lábujjakat alakítanak ki. Ebben a szakaszban különleges arcvonások alakulnak ki, akárcsak a bélrendszer, azaz az emésztőrendszer kezd formát ölteni.

Ez a szakasz a gesztációs periódus nyolcadik évének végén jelentkezik. A csecsemő képes öklére, szeme pedig most zárva marad, egészen a 28. fejlesztés utáni megnyitásig, a MedlinePlus jelentése szerint. A baba csontjai nehezebbé válnak ebben a szakaszban. A baba elkezd mozogni az anyaméhben, és ebben a szakaszban hallhat. Ezen a ponton kezdődik az embrionális szakasz a második trimeszterben.

A 26. héten a terhesség második szakaszának kezdete, a MedlinePlus jelzi. A baba tovább fejlődik, és az anya észreveszi a megjelenését. A csecsemő sokkal nagyobb lesz, és az anya hasát ellazítja. Az orvos ekkor hallhatja a baba szívverését sztetoszkóppal. Az anya érezheti, hogy a baba a méhében belerúg. A baba a fejlődés ezen szakaszában aktívvá válik, állítja a MedlinePlus.

A csecsemő képes a 28. héten a szemüveg megnyitására, a MedlinePlus jelentései. Ez megkezdi a csecsemő fejlődésének utolsó trimeszterét az anyaméhben. A csecsemő fejlődési kora már jóval több mint hat hónap. A csecsemő tovább növekszik a 42 hetes időszak alatt, kifejlesztve a végső megkülönböztethető tulajdonságait az egyedi DNS-sminkből. A baba nagy rendszerei a világba való bejutásra készen állnak és továbbra is készen állnak.

Az embrionális időszak

A második trimeszter

A harmadik trimeszter